JOSEP MALET, FUNDADOR DEL C.B. CAPPONT [2000 – present al club]

Avui entrevistem a l’home que ha fet possible la continuïtat, durant aquests anys, del Club Bàsquet Cappont. Josep Malet, actual vicepresident del Club, anem a parlar amb ell.

Setze anys  d’història del CB Cappont. Gestionar un club no deu de ser fàcil. Ens pots valorar la teva experiència com a directiu?
Deixeu-me un petit incís per situar-nos. L’any 2000 vàrem entrar al nou mil·lenni creant el CB Cappont. Som doncs un club modern. I la motivació inicial per fer-ho fou la necessitat de donar continuïtat als jugadors sortints de l’Escola de Bàsquet Frederic Godàs que, en acabar l’escolaritat com a infantils i arribar a cadets, quedaven fóra de l’estructura esportiva. El nou club continuaria la vessant educativa i d’adquisició de valors a través de l’esport, que ja al seu dia va portar a crear l’Escola de Bàsquet Frederic Godàs. I el club s’obrí al barri i també a la ciutat. Les noies tenien la sortida natural en un club femení que juga també al barri, el CB Lleida, al que hem donat sempre suport i bones jugadores fins ara.
Des del moment de la seva creació, el CB Cappont ha estat fent un projecte conjunt amb el Sícoris Club, el que ha permès ampliar el nombre de jugadors i d’equips dins del mateix pla de treball, mateix esquema formatiu i sota la mateixa direcció tècnica.

Pel que fa a l’aspecte directiu, la gestió del club per part de la junta directiva es totalment altruista i té un component bàsic de vocació educadora. El president del club sempre ha estat en Lluís Miquel, que és el Director de l’Escola Frederic Godàs, bressol de tot plegat. És veritat que la gestió suposa dedicació, però dóna moltes satisfaccions. Vas veient com creixen i progressen els jugadors temporada rere temporada i aquesta és una sensació que no té preu i que crea sana addicció. Al tenir tants jugadors sempre surt algun problema, però el solem afrontar amb tota la bona voluntat i generalment ens en sortim.

Ara mateix patim un moment delicat en l’àmbit econòmic, al desaparèixer les subvencions i ajuts sota l’ombra de la crisi. I cal afinar molt per a què les famílies dels jugadors tinguin les quotes el més ajustades possible.

Quins valors es fomenten al CB Cappont?
El bàsquet és un esport de grup. I això el fa idoni per a que els practicants progressin física i mentalment mitjançant l’adquisició d’hàbits que els serviran per a tota la vida. Aquesta vessant educativa incorpora la cultura de l’esforç, la companyonia, el respecte pels demés i la il·lusió. Per definició es treballa l’esperit de grup en front de l’individualisme tant present en la societat actual. I a la fi, tindrem com a resultat de tot plegat bons esportistes i millors persones.

És important cuidar la cantera?
Tenir una cantera és imprescindible. I per tant cal cuidar-la i molt. Ja sabeu que avui dia no és fàcil incorporar els petits a la cultura de l’esport pel que suposa de sacrifici i esforç tant pel jugador com també per a les pròpies famílies. Tenim la sort de comptar amb l’Escola de Bàsquet Frederic Godàs que és capdavantera a la ciutat dins de l’ensenyament públic. I si l’anem cuidant, la continuïtat de tot el projecte està garantida.

Detalla’ns alguna anècdota graciosa del CB Cappont que recordis i vulguis compartir amb nosaltres.
Els color dels nostres equipatges fundacionals era el gris. I aquest és un color que calia fer expressament ja que els fabricants no el consideren una coloració convencional. Al voltant de l’any 2005, un proveïdor ens havia de fer un equipament sencer per a l’equip sènior. I per error, ens el va enviar d’un color rosa cridaner que no ens vàrem atrevir a utilitzar-lo i el donàrem a una ONG que recollia material esportiu. Ara veiem com el mateix Barça porta alguna equipació d’aquest color i resulta fins i tot innovador. En aquell moment no ens hi vàrem atrevir en un equip masculí.

Com veus el futur del club?
Ara mateix tenim 7 equips en competició federada al club, més els grups de l’Escola de Bàsquet Frederic Godàs en l’àmbit escolar, amb un ventall de categories que va de preescolar 5 anys fins a sèniors. El futur vindrà marcat per la capacitat dels responsables de continuar generant il·lusió i encomanar-la als jugadors i a les famílies. I també per la regeneració dels mateixos directius donant entrada a membres que aportin noves energies i projectes. I en això estem. En aquest moment el club és un projecte consolidat i el camí està marcat després de 16 anys de funcionament. I cal seguir així.

 

IMG-20151029-WA0017

Josep Malet,  l’home bàsquet, al  CB Cappont.

 

Esta entrada fue publicada en LLEGENDES. Guarda el enlace permanente.