HISTÒRIA

RECORDANT LA CREACIÓ DEL CLUB BÀSQUET CAPPONT.-

En arribar l’any 2000, l’Escola Esportiva de Bàsquet del Frederic Godàs estava plenament consolidada dins l’esport escolar i generava anualment promocions de jugadors que, en acabar l’escolaritat primària, havien de passar necessàriament al camp federat. Era el moment de generar un club a Cappont que els donaria acollida i dotaria al barri i a la ciutat d’una nova entitat esportiva.
La societat d’aquell moment ja era molt conscient del valor de l’esport com a eina educativa de la joventut i de l’empremta positiva que aporta als llocs on la seva pràctica es fomenta.

Tant la comunitat educativa del Col·legi Frederic Godàs com l’Associació de Veïns de Cappont van unificar accions per aconseguir-ho. I així tota la mainada que practicava el bàsquet al barri tindria la continuïtat necessària més enllà de l’esport escolar, i esdevindria oberta i inclusiva amb altres jugadors de qualsevol indret.
I el 25 de febrer del 2000 es van reunir unes quantes persones que es van constituir en l’Assemblea General Constituent i que representaven els estaments interessats:

Per l’AMPA del Frederic Godàs: Lourdes Pedrico, Maria José Aliaga, Ginesta Tomàs, Maria Carme Martínez, Josep Ramon Olarieta, Enric Pérez, Rafel Pérez, Gaspar Andreu i Ramon Farrero.
Per l’Associació de Veïns de Cappont: Francesc d’Asís Girbau.
Pel Col·legi Frederic Godàs: Lluís Miquel, Jesús Pardell i Robert Martí.
Per la vessant tècnica: Manel Sánchez i Josep Malet.

En aquella reunió es varen aprovar els estatuts del nou club i es va designar la primera Junta Directiva:
President: Lluís Miquel. Vice-president: Francesc d’Asís Gribau. Secretari: Jesús Pardell. Tresorer. Gaspar Andreu. Vocal: Ramon Farrero. I de responsable tècnic Josep Malet.

La Generalitat de Catalunya aprovà la creació del nou club amb els estatuts corresponents i li atorgà el nº 10784 del Registre d’Entitats Esportives.
L’activitat esportiva es portaria a terme al pavelló Municipal Cappont i a les pistes exteriors del Frederic Godàs i els colors inicials eren el gris i el groc ribetejats en negre.
En aquells moments inicials el club rebé el suport de la Paeria, de la Diputació i de la Generalitat, així com d’entitats cíviques i comercials del barri i de la ciutat.

La temporada 2000-2001 es va debutar en la competició federada amb dos equips:
1.- Infantil.-  Entrenador: Sergi Escriu. Van acabar en 5è lloc.
Jugadors: Xavier González, Xavier Mor, Guillem Piulats, Quique Alonso, Sergi López, Albert Barberà, Gerard Taberner, Antonio José Rodríguez, Adrià Rodríguez, Albert Agraz i Marcel Ramos.
2.- Sènior.- Entrenador: Dani Ibars. Van acabar en 3r lloc i van guanyar l’ascens a 3ª categoria catalana.
Jugadors: Eduard Olea, David Barbecho, Antoni Gatius, David Morell, Xavier Larriba, Arnau Feixas, Carles Almacelles, Gerard Morreres, Josep Malet, Jonathan Escolà i Nacho Vallina.

La temporada 2001-2002 els equips foren 5:
1.- Infantil A.- Entrenador Raül Nuño.
2.- Infantil B.- Entrenadors David Odina i Ivan Oto
3.- Cadet.- Entrenador Carles Lucas.
4.- Júnior.- Entrenadors Eduard Nadal i Ivan Oto.
5.- Sènior 3ª Catalana.- Entrenadors Òscar Beltran i Josep Malet.

Les temporades següents els nombre d’equips del club va augmentar fins al 7 que tenim actualment i que suposa el màxim possible donades les limitacions de les instal·lacions de que es disposa.
La vessant de millora constant dels jugadors del nou club es va posar de manifest des del mateix estiu del 2000. Aquell estiu es va organitzar un campus de tecnificació del 17 al 28 de juliol, de 7 a 10 del vespre al pavelló i pistes del Godàs. Era per nois i noies des d’infantils a júniors. Es treballava la millora tècnica, tàctica i física de cada ú mitjançant l’entrenament i la correcció per la imatge.

L’estiu següent, la campanya d’estiu Esportmania de la Paeria, atorgà al club la organització d’un campus de bàsquet a Cappont. En jornada de matí o sencera les dues quinzenes del més de juliol. Al mateix temps, el club organitzà al vespre un campus especial dedicat al llançament de 3 punts destinat a jugadors i jugadores. Els entrenadors eren del CB Cappont, del Sícoris i del mateix CB Lleida.
Els estius següents el campus d’estiu d’Esportmania de Cappont fou dirigit per tècnics del club, el que permetia continuar generant bàsquet durant les vacances.

Sr. Josep Malet (President honorari)

historia

CB Cappont, un club amb història