C.B. Cappont amb la selecció del Senegal sub16 -innocentada

El bàsquet, sovint ha estat forçat a ocupar un lloc menor a Senegal, a causa de l’obsessió nacional amb el futbol. No obstant això, en els últims anys, el bàsquet a Àfrica ha començat a superar posicions. Això és especialment evident a la capital del país, Dakar, on s’han construït diverses pistes noves, augmentant així la curiositat de la gent per aquest esport.

El representant de missions esportives exteriors de Dakar (Senegal), sr. Abdulaye Papis Cissé, ha contactat amb el club CB Cappont, tal i com ho va fer la temporada 1998-1999, ha gestionat el tema de papers i tràmits necessaris per tal que els jugadors del primer equip del Senior, Jordi Ybarz, Roger Miquel i Javier Albejano, puguin assistir a les jornades de formació de la selecció del Senegal sub16, així com categories inferiors.

Els equips de bàsquet a Senegal entrenen de dilluns a divendres, amb partits organitzats, majorment, els dissabtes al matí. Com altres esports , l’entrenament de bàsquet usualment és a la fi de la tarda, quan la calor ha disminuït. Per entrenar al bàsquet a Senegal, no necessita tenir experiència prèvia com a entrenador, només un bon enteniment del joc i l’entusiasme per ser part de l’equip.

Els 3 jugadors del CB Cappont, estàn motivats pel seu viatge a Senegal, per viure noves experiències i poder disfrutar amb el bàsquetbol africà. El viatge l’inicien el 2 de gener i finalitzen el 10 de gener de 2016.

Roger Miquel comentava «Me sento molt il·lusionat per poder enseñar moviments al poste baix, als joves jugadors africans. Es un moviment que vaig apendre a la meva estada fa 17 anys al Senegal amb els meus companys Josep Moragues, Ignasi Anoro i Javi Albejano».

Jordi Ybarz deia «Potenciaré als jugadors de Senegal amb classes de llançaments bombats. Considero que una bona paràbol·la es el més important per als tiradors. Una canasta picant al taulell no hem motiva…»

A lo que Javi Albejano resumia «Sí, amb mi, els nanos s’ho passaran bé. Intentaré organitzar alguna festa nocturna per Dakar. No tot és bàsquet. Espero trobar-nos algún local tipus «Manolita» i poder ensenyar moviments de ball  als més joves, sempre sobre tarima».

Disfruteu de la experiència nois.

 

africa

Imatge d’arxiu, de la estada de  representants del CB Cappont al 1998 – 1999

Esta entrada fue publicada en ACTUALITAT. Guarda el enlace permanente.